ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Γεννήθηκα στους Σφακιώτες Λευκάδος το 1954.

Σπούδασα στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπστήμιο.

Επαγγελματικά ξεκίνησα στον χώρο της δημοσιογραφίας και εργάσθηκα σε αθηναικές εφημερίδες κυρίως στο αθλητικό ρεπορτάζ. Η κύρια επαγγελματική μου ενασχόληση, όμως, επικεντρώθηκε στον τραπεζικό χώρο, όπου έκανα καριέρα σαν διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλα τραπεζικά καταστήματα της Ατιικής, συνταξιοδοτήθηκα σαν διευθυντής από τραπεζικό κατάστημα της γεννέτειράς μου Λευκάδος.

Όλα αυτά τα χρόνια της κύριας επαγγελματικής μου καριέρας, παράλληλα, ασχολούμουν με πολιτιστικά, λαογραφικά και ιστορικά θέματα κυρίως της Λευκάδος.

Στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ΛΕΥΚΑΤΑΣ είχα δική μου εκπομπή με τα ανωτέρω θέματα του νησιού, ενώ αρθρογραφώ τακτικά στις τοπικές ηλετρονικές και έντυπες εφημερίδες.

Δημιούργημά μου είναι το μουσικό CD με τίτλο  ΜΟΥΣΙΚΟ  ΣΕΡΓΙΑΝΙ  ΣΤΗΝ  ΛΕΥΚΑΔΑ, στο οποίο πραγματοπίησα την συλλογή των παλιών Λευκαδίτικων τραγουδιών.

Επίσης κυκλοφορούν σε ηλεκτρονική μορφή δύο βιβλία μου, το πρώτο με τίτλο  ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ  ΛΕΥΚΑΔΟΣ.  ΤΟ ΛΙΚΝΟ  ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ  ΜΑΣ, στο οποίο πραγματεύομαι την ιστορική καταγωγή των Σφακιωτών απ' τα Σφακιά της Κρήτης, ενώ γίνεται αναφορά σε όλα τα ιδιαίερα λαογραφιά στοιχεία των Σφακιωτών και των ιδιαίτερων ηθών και εθίμων.

Το δεύτερο βιβλίο μου με τίτλο ΤΑ ΠΟΥ  ΘΥΜΑΜΑΙ  ΜΟΛΟΓΩ.  ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ  ΛΕΥΚΑΔΑ  ΤΟΥ ΧΘΕΣ, πραγματεύεται την παλιά Λευκαδίτικη ζωή, σε όλες της τις εκφάνσεις και τα τοπικά  στοιχεία, ασχολίες, επαγγέλματα, κατασκευές, φασγητά  κτλ.

Στα σκαριά και προς έκδοση είναι μια θεατρική διασκευή που έχω επιχειρήσει πάνω στο επικολυρικό δημιούργημα του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, τον ΦΩΤΕΙΝΟ, ένα έργο γροθιά στην ξενοκρατία και την δουλοπρέπεια.

Ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της πιθανής εκτύπωσης μια ποιητική μου συλλογή εβδομήντα ποιημάτων με τον τίτλο ΡΑΨΩΔΙΑ  ΓΙΑ  ΔΥΟ  ΧΕΡΙΑ..

Δραστηριοποιούμαι ενεργά στην ΕΝΩΣΗ  ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ, γιατί πιστεύω πως ξεφεύγει απ' τα καρεκλοκένταυρα σχήματα των συλλόγων με τις κομματικοποιήσεις και τις προσωπικές στρατηγικές και φέρνει το καινούργιο στον χώρο των συλλόγων, με πρωτότυπες εκδηλώσεις και τομές.