Έλλειψη χώρου

Συγγραφέας: Νόνη Σταματέλου, Εκδότης: ΜΕΛΑΝΙ, Έτος πρώτης έκδοσης:

Έλλειψη χώρου

Η Νόνη Σταματέλου γεννήθηκε στις Τσουκαλάδες Λευκάδας.

Απόφοιτη της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ζει στα Γιάννενα. Καθηγήτρια στο 7ο Λύκειο Ιωαννίνων (παλιό Κλασικό). Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

Τιμήθηκε με το 1ο βραβείο για τα ποιήματά της "Μάνα" και "Παιχνίδι αιχμηρό" στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ποίησης Βόλου (2008).

Το ποίημα "Πικέ φουστανάκι" απ' την υπό έκδοσιν συλλογή, απέσπασε τιμητική διάκριση στους ΚΕ' Δελφικούς αγώνες ποίησης,13 Ιουνίου 2010.Την ίδια χρονιά, το ποίημα "Οι σφραγίδες", επίσης απ' την υπό έκδοσιν συλλογή απέσπασε έπαινο απ' το Λογοτεχνικό περιοδικό "Δευκαλλίων" σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Λυρική ποιήτρια με δυναμική εικονοπλασία και σύγχρονο λόγο. Η θάλασσα και τα παιδικά της βιώματα καθορίζουν σταθερά την ποίησή της. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου.

Τον Δεκέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε απ' τις εκδόσεις Gutenberg η πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο "Παιχνίδι αιχμηρό". Η νέα της ποιητική συλλογή με τίτλο "Σε πύρινη τροχιά" κυκλοφόρησε τον Ιούλιο 2012 από τις εκδόσεις Gutenberg (σειρά "Λάλον ύδωρ").

Στην ποίηση της Νόνης Σταματέλου βασίστηκε Έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Βλάχου - Πρωτόπαππα με θέμα «Λόγος και χρώμα σε φως θαλασσινό», που πραγματοποιήθηκε με πολλή επιτυχία στο Λαογραφικό Μουσείο «Κ.Φρότζου» στα Ιωάννινα τον Απρίλιο του 2013 και στη Λευκάδα στην αίθουσα Τέχνης «θ.Στάμος», τον Ιούλιο 2013.

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργάνωσε βραδιά αφιερωμένη στην ποίησή της, στις 15 Μαίου 2013,στον πολιτιστικό πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία».

Η προσευχή μου υγρή κι επίπονη
που ο Θεός δεν αλλάζει τα σύνορα
να χωρέσω τον κόσμο μου.
Ένα πλοίο πέρα απ' τον ορίζοντα είμαι.
Τ' αστέρια που καίγονται
πυρπολούν τα κατάρτια μου....
Μου στήνουν παγίδες οι άνεμοι...

 

 

Located in: Ποίηση