ΜΑΙΡΗ ΜΑΥΡΩΝΑ

Η Μαίρη Μαυρωνά γεννήθηκε στην Κέρκυρα.

Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί στα λογοτεχνικά περιοδικά ''Αιολικά Γράμματα'' και το "Καταφύγιο'', καθώς και σε άλλα έντυπα και εφημερίδες.

'Εχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης. Το 1999 έλαβε α' βραβείο από τη Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Το 2000, η ποητική της συλλογή με τίτλο ''Αποθανούσης σιωπής'' έλαβε έπαινο από τη Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία ''Τέχνη''Κιλκίς.

Την ίδια χρονιά έλαβε α' έπαινο από την Ένωση Αιτολοακαρνάνων Λογοτεχνών στην Αθήνα. Το 2011 έλαβε α΄ βραβείο ελεύθερου στίχου από το λογοτεχνικό περιοδικό Κελαινώ, στην Αθήνα. Το 2013 έλαβε β' βραβείο από τις εκδόσεις ''Σύγχρονη Έκφραση'' στη Λιβαδειά και το α' βραβείο από τη Δ.Η.ΚΕΣ, στη Σκόπελο. Το 2012 είχε συμμετοχή σε εκδηλώσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας με γενικό τίτλο ''Η Κέρκυρα τιμά τους εν ζωή ποιητές και εικαστικούς της''.

Συμπεριλαμβάνεται στην Ανθολογία Βραβευμένων Ποιητών (1995-2011) της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας ''Τέχνη'' Κιλκίς, Κιλικίς 2012, στο Ανθολόγιο Ποιήσεως του εκδοτικού οίκου ''ΟΣΤΡΙΑ'' 2015 καθώς και στην ποιητική Ανθολογία ''Ο Ελληνικός Στίχος'' του Λογοτεχνικού Ομίλου ''Ζαλώνη''.

Το 2015 η ποητική της συλλογή ''Μια ρίζα Μύθου'' βραβεύτηκε από το λογοτεχνικό περιοδικό ΚΕΛΑΙΝΩ του Ομίλου ''Ζαλώνη'', ''Ξάστερον''.