Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο "Καμπαναριά Κέρκυρας και της νήσου των Παξών", του Τάκη Μεταλληνού , το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19:30, στα Ανάκτορα Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου.

Ο Παναγιώτης (Τάκης) έχει φοιτήσει στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλωρεντίας, με βασικό αντικείμενο σπουδών του, τη ζωγραφική. Παράλληλα, είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής της Νάπολης στην Ιταλία. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πολλά έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, σε Πινακοθήκες και τράπεζες.


Εδώ και πολλά χρόνια έχει ενεργή πολιτική και κοινωνική δράση στην Κέρκυρα διατηρώντας ωστόσο αμείωτο το ενδιαφέρον του για τα πολιτιστικά θέματα του νησιού. Οι πιο πρόσφατες εκθέσεις του στην Κέρκυρα ήταν το 2008 στο Δημοτικό Θέατρο, το 2015 στην Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρα ("Εκφράσεις") και το 2017 στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας ("Καμπαναριά της Κέρκυρας και της νήσου των Παξών").