Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη
Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 18:00 ο εκδοτικός οργανισµός Λιβάνη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Πέτρου Κασιμάτη, «Πορφυρός Λύκος». Ένα συναρπαστικό θρίλερ δράσης με έντονο ελληνικό και διεθνές χρώμα, μια υπόθεση κατασκοπείας του Β′ Παγκόσμιου Πολέμου, η οποία αναμένεται να συναρπάσει το αναγνωστικό κοινό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αποτέλεσμα εικόνας για πορφυρός λύκος

Για το βιβλίο θα µιλήσουν οι:
- Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
- Πάνος Σόµπολος, πρ. Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ
- Βασίλης Καββαθάς, Δηµοσιογράφος

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν:
- Ρένος Χαραλαµπίδης, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης
- Ρίτα Αντωνοπούλου, Ερµηνεύτρια

Την παρουσίαση θα συντονίσει η δικηγόρος Κέλλυ Σταµούλη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Πέτρος Κασιμάτης είναι δημοσιογράφος-ερευνητής. Με πλούσια θητεία στους μεγάλους τίτλους των εφημερίδων, μα και σε πολλά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά οχυρά. Έχει τιμηθεί με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση και με το Πρώτο Διεθνές Βραβείο από την Ένωση Αργεντινών Συγγραφέων στην Αίθουσα «Μπόρχες» στο Μπουένος Άιρες. Βρήκε τη δημοσιογραφική σκυτάλη σε μια ερημιά που την είχε αφήσει ξεχασμένη ο τελευταίος ρεπόρτερ Βασίλης Καββαθάς. Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Βουλής. Ο ήρωας Μιχάλης Παπουτσάκης ήταν παππούς του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ένας Άγγλος κινηματογραφιστής και ζωγράφος φτάνει στην Αθήνα του 1937, πριν ξεσπάσει ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος. Στην πραγματικότητα είναι ο πιο επιδέξιος Γερμανός κατάσκοπος που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με απευθείας εντολές από τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών του Γ' Ράιχ και λογοδοτεί προσωπικά στον Φον Κανάρη ή και στον ίδιο τον Χίτλερ. Μιλά επτά γλώσσες, είναι δαιμόνιος, έχει κάνει πλαστικές επεμβάσεις στο πρόσωπο, έχει κωδικό όνομα «Πορφυρός Λύκος» εξαιτίας ενός κόκκινου φουλαριού.

Είναι η ιστορία του Χανς Ρίγκλερ, του μοναχικού λύκου του Ράιχ ο οποίος είναι ό,τι πολυτιμότερο είχε το Βερολίνο πριν και κατά τη διάρκεια της Κατοχής της Ελλάδας από του Γερμανούς. «Φυτεύει» κοριούς στην Αμερικανική Πρεσβεία, οργανώνει δολοφονίες αποδίδοντάς τες σε τρίτους, αρπάζει σχεδιαγράμματα οχυρώσεων, καταγράφει καταφύγια υποβρυχίων σε φυσικές σπηλιές σε όλη τη χώρα, σταθμίζει το φρόνημα του ελληνικού λαού αποστέλλοντας απόρρητες εκθέσεις, αξιολογεί ειδικού χειρισμού πληροφορίες κι ανακατεύεται στα κοσμικά σαλόνια της Αθήνας. Διευθύνει ένα ολόκληρο δίκτυο διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων για να χρηματοδοτηθούν οι μυστικές επιχειρήσεις δράσης των ναζί κατασκόπων.

Το κυνήγι του πιο επιδέξιου ανθρώπου του Χίτλερ στην Αθήνα από την ελληνική αντικατασκοπεία είναι συναρπαστικό και οι παγίδες στήνονται στα γραφεία της Siemens, της AEG, στο ξενοδοχείο «Μινέρβα» όπου διέμενε ο Ρίγκλερ και αλλού. Ανακαλύπτονται τα ντοκουμέντα-φωτιά κρυμμένα από τον ίδιο μέσα στον σκοτεινό θάλαμο της κινηματογραφικής του κάμερας και αρχίζει μια συγκλονιστική περιπέτεια την περίοδο 1940-41 με νέα άγνωστα στοιχεία για τους Έλληνες αξιωματικούς, που κόβουν την ανάσα σχετικά με το ποιοι και πώς οργάνωσαν τον τορπιλισμό του «Έλλη»!
Για τα πλαστά σχέδια των οχυρών Ρούπελ που δόθηκαν στους Γερμανούς.

Για τους διπλούς κατασκόπους που δούλευαν για την ελληνική κυβέρνηση με… καθοδήγηση της καγκελαρίας…