Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε την κυκλοφορία μίας σημαντικής εκδόσεως, που παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το υλικό που συγκέντρωσε ο Σίμων Καράς με την βοήθεια της συζύγου του Αγγελικής από το 1958 ως το 1976. Στα χρόνια αυτά της έντονης εκβιομηχάνισης της χώρας, ένα μεγάλο μέρος του μουσικού μας θησαυρού που είχε επιβιώσει από την αρχαιότητα ως τον 20ο αιώνα άρχισε να χάνεται καθώς έφευγαν από τη ζωή οι απλοί άνθρωποι που είχαν διασώσει από στόμα σε στόμα μια πλουσιότατη παράδοση γιορτινών καλάντων των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων.


Ο Σίμων Καράς και η σύζυγός του, με μεγάλους κόπους και με δικά τους έξοδα περιηγήθηκαν την Ελλάδα και ηχογράφησαν σημαντικούς παραδοσιακούς μουσικούς,  αλλά και απλούς ανθρώπους, φορείς του λαϊκού μας πολιτισμού. Ενός πολιτισμού που χαρακτηρίζεται από την αγάπη, την ομορφιά, τον σεβασμό, την σκωπτική διάθεση απέναντι σε ό,τι ξεπερνά το μέτρο αλλά και μια εκρηκτική δύναμη ζωής, παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισε η ρωμηοσύνη μέσα στους αιώνες. 


Το Κέντρο Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής (ΚΕΠΕΜ) του Σίμωνα Καρά μελέτησε και παραδίδει σήμερα στους νεότερους, ενήλικες και παιδιά, αυτό τον μουσικό θησαυρό με τη μορφή ενός βιβλίου και δύο ψηφιακών δίσκων ήχου (CD) σε μια καλαίσθητη έκδοση υψηλών προδιαγραφών.


Η έκδοση θα αποτελέσει ένα σπουδαίο βοήθημα για γονείς, δασκάλους, μουσικούς, ερευνητές, κατηχητές, φορείς κ.ά., ενώ παράλληλα θα αποθέσει στο στόμα και στα αυτιά των παιδιών μας τον θησαυρό αυτό. Γιατί πού αλλού μπορεί να φυλαχθεί και να αναπτυχθεί καλύτερα από ό,τι στα ίδια τα παιδιά μας;