ΕΜΕΛΗ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ

Η Έμελη Χατζηχρήστου γεννήθηκε στις 11 Μαϊου 1985. Σπούδασε από το 2004 έως το 2008 στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και είναι πτυχιούχος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.).

Από το 2009 έως το 2012 συνέχισε τις σπουδές της στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας, όπου και πήρε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης
στον τομέα "Επιστήμη της Πληροφορίας" με κατεύθυνση: «Υπηρεσίες Πληροφόρησης σε Ψηφιακό Περιβάλλον».

Από τον Απρίλιο του 2008 μέχρι τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς έκανε πρακτική εξάσκηση σαν βιβλιοθηκονόμος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στην Φιλοσοφική Σχολή - Τμήμα Φιλολογίας, στη Βιβλιοθήκη του Τομέα Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών.

Κατά το διάστημα Οκτώβριος 2009 έως το Δεκέμβριο 2009, εργάστηκε με δίμηνη σύμβαση ωρομίσθιων στο εργαστήριο Πληροφορικής του Ιόνιου Πανεπιστήμιου Κέρκυρας.

Από το Μαϊο του 2012 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, εργάστηκε με οκτάμηνη σύμβαση απευθείας ανάθεσης εργασιών, στον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας - Λειτουργία Βιβλιοθηκών και Μουσείων στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Ληξουρίου και Πυλάρου.

Εργάζεται από τον Απρίλιο του 2013 στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου.

Μιλά πολύ καλά Αγγλικά και Γαλλικά και γνωρίζει άριστα τη λειτουργία ηλεκτρονικού υπολογιστή (ECDL, Word, Internet, Excel, Desktop Publishing, Power Point, ανάλυση πληροφοριακών συστημάτων, online ανάκτηση πληροφοριών), καθώς διαθέτει βεβαίωση της βιβλιοθήκης του τομέα "Χρήση συστημάτων αυτοματοποίησης Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών βιβλιοθηκών HORIZON και ΑΒΕΚΤ", της Φιλοσοφικής Σχολής     του Α.Π.Θ.

Έχει συμμετάσχει στα συνέδρια:

1. Θέμα: «Συνεργασία Βιβλιοθηκών: Εθνικό, τοπικό, διαθεματικό επίπεδο»
Φορέας: 5η Διεθνούς Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης , Διάρκεια: 29 Μαΐου 2008

2. Θέμα:  Unconference 2013
Φορέας: οργανισμός Future Library - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Διάρκεια: 9 και 10 Δεκεμβρίου 2013, Μουσείο Μπενάκη

3. Θέμα: 3ήμερο βιωματικό σεμινάριο: "αποκτούμε δεξιότητες, δημιουργούμε κοινό"
Φορέας: οργανισμός Future Library, Διάρκεια: 5, 6 & 7 Μαρτίου 2014, Βέροια

4. Θέμα:  Unconference 2015
Φορέας: οργανισμός Future Library - Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Διάρκεια: 27 και 28 Νοεμβρίου 2015, Θεσσαλονίκη

Από καλοκαίρι του 2013 συμμετέχει και οργανώνει ως βιβλιοθηκονόμος της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης την καλοκαιρινή εκστρατεία του οργανισμού Future Library και πλέον και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που είναι ένα πρόγραμμα ανάγνωσης και δημιουργικότητας με μια σειρά δημιουργικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά στο χώρο της Βιβλιοθήκης, διάρκειας 3 μηνών (Σεπτέμβριος - Ιούνιος).

 

 

 

Κράτα το

Κράτα το